Hrdinové mezi námi Ze života složek IZS

Hasiči při prodeji punče vybrali rekordní částky, putují na dobrou věc

Do tradiční charitativní akce v Jeseníku na tamním Masarykově náměstí se v adventním čase roku 2023 zapojili i hasiči HZS Olomouckého kraje. Jejich cíl byl prostý – pomoci punčem těm, kteří potřebují pomoc.

Při prodeji charitativního punče hasiči vybrali rekordních 65 000 Kč, které poputují znevýhodněným osobám z okresu Jeseník. „Moc děkujeme všem, kdo si u nás punč o dvou adventních nedělích koupili. Pomohli nám vybrat rekordní sumu. Peníze velmi pomohou rodinám, které pečují o své blízké s handicapem,“ vysvětlil v tiskové zprávě HZS OLK ředitel územního odboru Jeseník plk. Jan Pastucha.

SIPORA pomáhá v rámci Jesenicka rodinám pečujícím o osoby s mentálním znevýhodněním. Vybrané finance poputují na vybudování terénní odlehčovací služby, která v rámci okresu chybí.

V Olomouci pomáhali speciální mateřince

Vánoční charitativní punč ale prodávali i hasiči přímo v krajském městě. V rámci stánku Dobrého místa pro život vybrali hasiči více jak 81 000 Kč, po odečtení nákladů pak obnos získá Mateřská škola Mošnerova. Tam pečují o děti od tří do sedmi let s poruchami hybnosti, intelektu, kombinovaným postižením či jiným zdravotním znevýhodněním.

Máme v plánu nakoupit samostojná relaxační houpadla, která jsou vhodná i pro naše imobilní děti. Také bychom rádi pořídili kruhovou lavičku, která bude na míru vytvořená kolem stromu na školní zahradě,“ popsala Petra Velíšková, jedna z maminek, která prodej charitativního punče spoluorganizovala. „Moc děkujeme všem hasičům, kteří s vervou a odvahou sobě vlastní prodávali punč v dobročinném stánku. Vydělala se opravdu až neskutečně velká částka. Snad i díky úsměvům, srdečnosti a laskavosti, kterou lidé, co nasazují své životy pro pomoc ostatním, mají prostě v krvi. Jsou to prostě srdcaři a to máme společné. Budeme se moc těšit na další případnou spolupráci,“ doplnila Petra Velíšková.

Všichni, kteří se podíleli na prodeji charitativních punčů, a také kupující, si zaslouží obrovský dík.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Mohlo by se vám také líbit...