Aktuálně

V tramvajovém kolejišti v Olomouci byl nalezen muž bez známek života, pravděpodobně spadl ze spřáhla tramvaje

O tom, že ani v tramvajovém provozu se nevyplatí žádné riskantní chování, svědčí událost, ke které došlo 8. ledna v pozdních večerních hodinách v Olomouci. Kolem 23:00 nalezl řidič tramvaje muže v kolejišti na ulici Zitkova.

Leč řidič ihned kontaktoval dispečink a následně složky IZS, záchranáři již muži nemohli pomoci, jeho zranění byla neslučitelná se životem. Na místo krom záchranářů vyrazili i policisté a výjezdová skupina olomouckých kriminalistů. „Dne 8. ledna pár minut před třiadvacátou hodinou jsme přijali oznámení o nálezu mrtvé osoby na tramvajových kolejích v Zikově ulici v Olomouci. Podle dosavadního zjištění zřejmě došlo ke střetu muže s tramvají. Okolnostmi a příčinou nehody se zabývají olomoučtí kriminalisté,“ uvedl k události tiskový mluvčí policistů z KŘP Olomouckého kraje por. Mgr. Libor Hejtman.

Mluvčí DPMO Anny Sýkorová oznámila, že dle předběžných informací k tragédii došlo přitom, co se měl muž jet na spřáhle tramvaje a spadnout. Pakliže se potvrdí tato informace, půjde již o několikátý případ v České republice (v Olomouci by mělo jít o případ druhý), kdy někdo zemřel po rizikové jízdě na spřáhlech mezi vozy. Při tom, jak tramvaj jede po kolejích, se různě otřásá a třes je znát právě i na spřáhlech. Spadnout tak můžete během krátké chvíle.

Ilustrační fotografie

Mohlo by se vám také líbit...