Aktuálně Hrdinové mezi námi

VIDEO: Muž bez domova společně s borci z SPJ v Praze zachránili muže z Vltavy

Bylo úterý, 14. listopadu večer, kdy si muž bez domova povšiml, že u Hlávkova mostu někdo skočil do řeky Vltavy.

Ihned se šel podívat, co se stalo. Když ve vodě viděl muže, okamžitě běžel pro pomoc. Jelikož nemá mobilní telefon, zastavil kolem jedoucího řidiče, aby zavolal tísňovou linku. Muž bez domova mezitím muži, který byl ve vodě, hodil klacek, aby se měl o co držet.

Během krátké chvíle (dvě minuty) byli na místě policisté z SPJ KŘP hlavního města Prahy. „Policisté tonoucímu ihned hodili házecí pytlík s lanem, ale vyčerpaný muž se lana nebyl schopen udržet. Proto se jeden z policistů z SPJ za pomocí lana k tonoucímu do vody spustil, muži lano uvázal kolem hrudníku a dal si ho na záda,“ uvedla por. Mgr. Violeta Siřišťová.

VIDEO: Policie České republiky

Za pomoci žebříku, který poskytli pražští profesionální hasiči, a kolegů z SPJ muže z vody vytáhli. Zachráněný muž, který neměl na sobě žádné oblečení krom spodního prádla, nebyl schopen s policisty komunikovat a byl silně podchlazený. Byl tedy zabalen do termofólie a následně muže předali záchranářům. Celou událostí se nyní zabývají pražští kriminalisté.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, prosíme, obraťte se na blízké okolí nebo na odborníky například na Lince bezpečí či na Centrum krizové intervence,“ dodala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Mohlo by se vám také líbit...