Aktuálně Hrdinové mezi námi

Hledá se zdravotní sestra, která pomáhala u dopravní nehody u obce Obora. Policisté ženě i dalším řidičům děkují!

V pátek, 5. ledna večer, kolem 20:20, došlo k dopravní nehodě na silnici z Mladé Boleslavi do Doks, kdy devětadvacetiletý řidič osobního automobilu z ničeho nic vyjel do protisměru, kde se střetl s nákladním automobilem.

Po nehodě u obce Obora skončila obě dvě vozidla mimo vozovku. Policisté, kteří na místo nehody přijeli, museli poskytovat devětadvacetiletému muži intenzivní první pomoc do příjezdu záchranářů. S tou pomáhala zdravotní sestra, která jela náhodou kolem dopravní nehody. „Jednalo se o zdravotní sestru, která využila svých profesionálních zkušeností a snažila se pacienta udržovat při vědomí. Potom, co si ho převzala zdravotnická záchranná služba, spěchala domů, protože měla v autě malou dcerku. Odjela tak narychlo, že jsme si na ni ani nestačili vzít kontakt. Proto jí děkujeme za její velkou pomoc ještě jednou touto cestou a doufáme, že k ní naše velké „díky“ doputuje,“ uvedla por. Bc. Ivana Baláková, tisková mluvčí policie.

Vážně zraněný muž skončil po ošetření záchranáři na místě nehody v Krajské nemocnici v Liberci, řidič nákladního vozidla utrpěl lehká zranění, se kterými byl přepraven do nemocnice v České Lípě. Ještě předtím byl podroben dechové zkoušce, která vyšla s negativním výsledkem. Nehodou se v současné době zabývají dopravní policisté z Dopravního inspektorátu Česká Lípa. Policisté ale neděkují jen jim neznámé zdravotní sestře, ale také všem dalším lidem, kteří u nehody zastavili – a nebylo jich rozhodně málo!

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...