Aktuálně Proti zločinu!

Jedno vozidlo, dva řidiči pod vlivem drog

Hned dva úspěchy mají za sebou příslušníci SPJ KŘP Moravskoslezského kraje z minulého týdne (5. až 11. února). Díky své znalosti zadrželi dva řidiče pod vlivem drog.

Hlídka „spéjáků“ prováděla noční hlídkovou činnost v Třinci, kde si policisté všimli zaparkovaného menšího dodávkového vozidla. Policisté věděli, že se v něm často pohybují zájmové osoby – drogově závislí lidé. Policisté se proto rozhodli skrytě monitorovat až do chvíle, než se dá vozidlo do pohybu. A vyplatilo se!

Tříčlenná posádka vozidla vyjelo a policisté vozidlo předepsaným způsobem zastavili. Devětadvacetiletý řidič byl při kontrole podroben na přítomnost alkoholu v dechu a také na přítomnost návykových látek. Zatímco test na alkohol vyšel negativné, test na drogy byl pozitivní. Řidič odmítl odběr biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení, naproti tomu u něj ale policisté našli dva sáčky s bílou krystalickou látkou. Jeho cesta tak pokračovala za doprovodu policistů na Obvodní oddělení v Třinci.

Jaké bylo překvapení policistů z OOP Třince, když to samé vozidlo za necelou hodinu viděli znovu v pohybu. Opět došlo k zastavení vozidla a provedení kontrole. Tentokrát řídil jiný muž (v prvním případě byl spolujezdec), u kterého došlo také ke kontrole,  a také vyšel pozitivní text na drogy. I on odmítl lékařské vyšetření. A stejně jeho jako kolega i on skončil na obvodě k provedení dalších úkonů.

Řidičům nyní hrozí pokuta až 75 000 korun a zákaz řízení až na tři roky. Muž, který navíc u sebe měl bílou krystalickou látku, bude, pakliže vyjde znalecké zkoumání pozitivně, stíhán za držení návykové látky. To je však v gesci kriminalistů z ÚO Frýdek-Místek, respektive jejich kolegů z Třince.

Mohlo by se vám také líbit...