Aktuálně

VIDEO: Muž se ve vesnici na Rychnovsku procházel se zbraní v ruce

Jedno z nejméně oblíbených oznámení na tísňovou linku policie je to, kdy někdo vidí na ulici osobu se střelnou zbraní. A přesně takové oznámení přijal operační důstojník ve čtvrtek 11. května v Královéhradeckém kraji.

Oznámeno bylo, že v jedné obci na Rychnovsku se pohybuje muž s krátkou střelnou zbraní. Na místo proto operační důstojník ihned vyslal nejbližší policejní hlídku. Ta po příjezdu na místo události postupovala dle předem daných postupů – použili výzvy s výstrahou (služební zbraň). Tuto výzvu muž uposlechl a následně došlo k omezení na osobní svobodě. Na zemi u muže ležela krátká střelná zbraň. „Díky místní znalosti policisté věděli, že se jedná o jim dobře známou osobu. Dechová zkouška prokázala hodnotu 2,9 promile alkoholu v dechu. Následně muž skončil na protialkoholní záchytné stanici. Zbraň zajistili, kdy bylo předběžně zjištěno, že se jedná o airsoftovou pistoli,“ uvedla por. Mgr. Lucie Konečná, tisková mluvčí KŘP Královéhradeckého kraje.

Video ze zásahu hlídky PČR.

„Byť šlo zřejmě o airsoftovou zbraň, i pro majitele těchto zbraní platí dle zákona o zbraních a střelivu stanovená pravidla. Je zakázáno nosit ji viditelně a už vůbec by se s ní nemělo manipulovat na veřejnosti či místě veřejně přístupném, navíc v případě, že je vaše schopnost snížena požitím alkoholických nápojů, návykových léků nebo v důsledku nemoci. Věc je nyní řešena jako přestupek, na základě šetření však může dojít k překvalifikování,“ dodává mluvčí Konečná.

Foto: PČR

Mohlo by se vám také líbit...