Hrdinové mezi námi Ze života složek IZS

VIDEO: Svědci, policisté i záchranáři se podíleli na záchraně lidského života v Bělé pod Bezdězem

V úterý, 24. října, probíhala denní směna policistů z OOP Bělá pod Bezdězem naprosto běžně až zhruba do 17:00. V té době na služebnu přiběhl muž, který uvedl policistům, že na místním náměstí zkolaboval muž a došlo u něj k náhlé zástavě oběhu.

Sloužící policisté prap. Václav Šejnoha a prap. Radek Sokola ihned vzali zdravotnický batoh a AED a běželi s mužem na místo, kde se nacházel muž s náhlou zástavou oběhu. Na místě prováděla resuscitaci žena, ta poslala muže k policistům. Prap. Šejnoha v rychlosti zkontroloval základní životní funkce a zjistil, že muž stále nedýchá, pokračoval proto v KPR. Jeho kolega prap. Sokola mezitím na muže připojil svody AED.

Automatizovaný externí defibrilátor nedoporučil podání výboje, proto policisté zhruba dalších devět minut prováděli resuscitaci. Po příjezdu posádek RV a RZP si záchranáři muže převzali do péče. U pětačtyřicetiletého muže se povedlo obnovit základní životní funkce a po stabilizování stavu jej záchranáři převezli do nemocnice v Mladé Boleslavi.

Video: Policie České republiky

Na místě přítomný lékař uvedl, že včasné jednání ženy, na které navázali policisté z Bělé pod Bezdězem, muži zachránilo život. Je tedy na místě poděkovat všem, kteří se zapojili do záchrany života muže. Velké díky pak patří lidem na 155, kteří jako první se ženou započali resuscitovat. Opět se ukázalo, že TANR pomáhá k záchraně životů!

Sloužící policisté na OOP Bělá pod Bezdězem

Foto: z videa PČR a PČR

Mohlo by se vám také líbit...