Aktuálně

Na Písecku vjel řidič vozidla do protisměru, vůz se střetl s kamionem

Poslední říjnový den krátce před 20:00 došlo na silnici I/29 v katastru obce Bernartice k dopravní nehodě, kdy na rovném úseku z dosud nezjištěných příčin vjelo osobní vozidlo do protisměru, kde se střetlo s nákladním vozidlem.

Po oznámení dopravní nehody na tísňové linky na místo okamžitě vyrazili hasiči, dostupné hlídky Policie České republiky včetně policistů z Oddělení dopravních nehod ÚO Písek a také posádka RZP z Milevska, posádka RV z Písku a k místu vzlétl i vrtulník Kryštof 13.

Z vozidla bylo třeba vyprostit dvě osoby – muže a ženu. Muž bohužel utrpěl natolik závažná poranění, že jim na místě podlehl. Žena utrpěla těžká zranění. Po vyproštění z havarovaného vozidla probíhala stabilizace zdravotního stavu ženy podáváním léčiv žilním vstupem, uložením do celotělové vakuové matrace byla žena naložena na palubu vrtulníku LZS. Na umělé plicní ventilaci letečtí záchranáři přepravili ženu do traumacentra v Českých Budějovicích.

Řidič kamionu při nehodě neutrpěl žádná poranění. Na místo vyrazil výjezd SKPV ÚO Písek, kdy si kriminalisté převzali vyšetřování dopravní nehody od přítomných dopravních policistů.

Foto: ZZS JČK a PČR

Mohlo by se vám také líbit...