Aktuálně

Výbuch a požár domu zaměstnal složky IZS v Plasích

V úterý, 31. října došlo krátce po deváté hodině ráno v Plasích, ulici Drahotínská, k výbuchu a následnému požáru domu. Při výbuchu došlo ke zranění dvou osob.

Hasiči na místo vyslali v první sledu profesionální hasiče ze stanice Plasy se třemi cisternami, automobilovou plošinou a velitelským vozem, následované JSDH obcí Kralovice a Plasy – Horní Hradiště. V 09:10 na místo vyrazily cisterny JSDH Horní Bříza a Kaznějov. Na místo později vyrazili i hasiči z chemické laboratoře z Třemošné, řídicí důstojník ÚO Plzeň a také vyšetřovatel. Krom hasičů na místo vyrazili záchranáři s pozemními posádkami a Policie České republiky.

Požár, který byl malého rozsahu, hasiči během chvíle uhasili. Při výbuchu utrpěly poranění dvě osoby. Pětatřicetiletý muž utrpěl vážné popáleniny na zhruba 20 procentech horní poloviny těla. Toho záchranáři z letecké záchranné služby přepravili na popáleninové centrum ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Na urgentní příjem FN Plzeň Lochotín byla převezena osmatřicetiletá žena. Ta utrpěla drobná zranění.

Na místo vyrazili i kriminalisté z ÚO Plzeň Venkov. Ti zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Je ale možné, že dojde ještě k překvalifikování na jiný trestný čin.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Mohlo by se vám také líbit...