Aktuálně

Soupravový vlak nedaleko Blatné narazil do skupiny drážních zaměstnanců

Dnes, 3. října, došlo v 09:20 k najetí soupravového vlaku (bez přepravy cestujících) společnosti České dráhy do skupiny zaměstnanců Správy železnic, kteří prováděli činnost spojenou s prací na železnici. Po oznámení nehody na místo u obce Bělčice nedaleko Blatné vyrazily všechny složky IZS.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Blatná, jejich drážní kolegové z Plzně a Prahy, policejní hlídky a pozemní posádky RZP a RV ZZS Jihočeského kraje. Na místo také byly vyslány posádky LZS z Líní (ZZS Plzeňského kraje) a také posádka Kryštofa 13 z Plané u Českých Budějovic.

Bohužel u dvou osob lékaři mohli konstatovat pouze úmrtí. Dvě další osoby utrpěly velmi vážná poranění. Po zajištění základních životních funkcí, ošetření poranění a celkové přípravě na transport do nemocnice byly osoby přepraveny leteckou cestou do FN Plzeň Lochotín a do nemocnice v Českých Budějovicích. Stav pacientů byl v době předání v nemocničních zařízeních kritický.

Na místo musel vyrazit i psycholog a posttraumatický tým HZS Jihočeského kraje. Krom policistů z obvodního oddělení na místo vyrazil i výjezd SKPV z ÚO Strakonice a také Drážní inspekce. Jisté je, že strojvedoucí vlaku před svou službou nepil alkohol. Okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté s inspektory Drážní inspekce.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...