Aktuálně

Ústečtí strážníci pomáhali „pomatené“ neslyšící ženě

Noční směna 23. září tohoto roku strážníkům z Ústí nad Labem téměř teprve začínala, když přijali operátoři tísňové linky žádost od Policie České republiky s tím, že v jednom z vlaků na hlavním nádraží se má nacházet neslyšící žena, která se vlakvedoucí vlaku jevila „pomateně“.

Strážníci na místo z důvodu nedostatku volných hlídek PČR vyrazili. Po příjezdu na místo zjistili, že žena jede do Milovic, ale sedí ve špatném vlaku. Žena nebyla schopna žádné komunikace, to se vysvětlilo hned tím, že má žena průkazku ZTP ze které bylo zjištěno, že jde o třiadvacetiletou ženu s bydlištěm v Praze.

Mladá žena se strážníky nedokázala jakkoli komunikovat, a to ani psaným textem. Hlídka na místě se tedy spojila s velitelem směny, který zajistil příjezd pracovníka MP ovládajícího znakovou řeč. „Následně byl zprostředkován osobní kontakt znakového tlumočníka s hendikepovanou, při kterém bylo pomocí znakové řeči domluveno, že se vrátí vlakem do místa bydliště. O tom byla z místa telefonicky informována matka dotyčné,“ uvedl Jan Novotný z MP Ústí nad Labem.

Strážníci doprovodili ženu do správného vlaku, počkali na její odjezd a následně se věnovali další své práci. A ano, i toto je práce těch „zlých strážníků“, kteří rozdávají pokuty… Sloužící hlídce, veliteli směny i dalšímu strážníkovi ovládajícímu znakovou řeč patří obrovské díky!

Foto: MP Ústí nad Labem

Mohlo by se vám také líbit...