Aktuálně Proti zločinu!

„Jen tak“ napadal ženy, kriminalisté v Praze hledají další poškozené

Závažnými incidenty, které se staly „jen tak“, se zabývají kriminalisté z Prahy. Jistý muž z ničeho nic a bez zjevného důvodu napadl ženy na ulici.

K prvnímu incidentu došlo v pátek 22. září na Karlově náměstí. Ženě způsobil otok s modřinou v oblasti pod levým okem. Druhý incident se stal 9. října v Belgické ulici. Tuto ženu muž napadl ve chvíli, kdy se dívala do telefonu. Osmadvacetiletá žena utrpěla krvácivou ranku v délce zhruba patnácti milimetrů.

Muž v obou případech velmi rychle utekl. „Kriminalisté muže již zadrželi, ale domnívají se, že tímto způsobem napadl více osob, které jeho násilné chování neoznámily. Jejich případné svědectví by bylo důležité pro další prověřování případu. Touto cestou se obracejí na další poškozené, aby se dostavili na kteroukoli policejní služebnu nebo kontaktovali linku 158,“ uvedl por. Mgr. Jan Rybanský 3. listopadu.

Na základě medializace se kriminalistům přihlásilo dalších sedm žen. V současné době se muž nachází na psychiatrii v Bohnicích a nemohl být vzhledem ke svému stavu vyslechnut. Jakmile lékaři svolí s výslechem, bude vyslechnut z důvodu podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

Pakliže byla ještě nějaká další žena napadená, prosíme, obraťte se na policisty na tísňové lince 158.

Foto a video: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...