Aktuálně

Po střetu s tramvají zemřel v Ostravě cyklista

Sobota a neděle (10. a 11. června) byly v Moravskoslezském kraji pro záchranáře ve znamení výjezdů ke zraněným cyklistům. Bohužel nehoda, ke které došlo v neděli kolem půl osmé večer v Ostravě Dubině, byla již s tragickými následky.

Krátce před 19:40 byl na tísňové linky oznámen střet tramvaje s cyklistou na ulici Horní v Ostravě Dubině u zastávky tramvaje Václava Jiříkovského. Na místo ihned vyrazily nejbližší hlídky policie, profesionální hasiči ze stanic Ostrava Zábřeh a Ostrava Jih a také posádka RLP ZZS MSK. Po příjezdu na místo události museli hasiči šestačtyřicetiletého muže vyprostit z kolejiště – vyprostit bylo třeba i kolo.

Posádka RLP u muže při vyšetření zjistila, že u něj došlo k náhlé zástavě oběhu i dechu. Muž utrpěl mnohačetná zranění, kterým ještě před příjezdem složek IZS na místo události podlehl. Dopravní nehodou se nyní budou zabývat policisté.

Bohužel obdobné situace nejsou výjimečné. Chodci, cyklisté i koloběžkám si myslí, že tramvaj zastaví na pár metrech. Mnohdy nerespektují ani světelné signály na semaforech a běhají přímo před tramvajemi. Spěchají, neboť další tramvaj jede „až“ za deset/dvacet minut, bohužel však někdo „spěchá“ tak, že už nikam nedorazí…

Upřímnou soustrast pozůstalým a hodně sil řidiči, který muže srazil.

Ilustrační fotografie ukazující, jak lidé v centru Ostravy riskují.

Mohlo by se vám také líbit...