Aktuálně

Osmadvacet let má být za mřížemi bývalý policista – spáchal jednu vraždu, několik znásilnění a další trestné činy

Bohužel i u složek IZS sloužily/pracovaly osoby, které spáchaly trestní činy. To, co ale spáchal bývalý policista v roce 2019 v Praze, přesahuje snad všechny doposud známé trestné činy bývalých příslušníků a zaměstnanců složek IZS a zdravotníků.

V květnu 2019 v Praze Modřanech napadl bývalý policista svou šestapadesátiletou sousedku. Ženu napadl z důvodu ukojení své sexuální potřeby. Ženu napadl kuchyňským nožem a pravděpodobně šroubovákem, kdy těmito útoky ženu usmrtil. Dosud nezjištěným způsobem pak v obývacím pokoji založil požár. Tento muž ale měl na botě krev poškozené, takže prokazatelně musel být na místě činu.

Muž spáchal ale i další znásilnění. Jednalo se o znásilnění známé, kterou vyzvedl autem a podal ji neznámou drogu ve vánočním cukroví. Na ženě vykonal soulož a vyfotil si ji. Naštěstí ale žena utekla z auta.

„Zaslal jí pak fotky ze znásilnění a jejího nahého těla s výhružkami, že pokud podá trestní oznámení, tak je zašle do zaměstnání a blízkým. Poškozená oznámení nepodala,“ četl z rozsudku prvoinstančního soudu soudce Vrchního soudu v Praze Martin Zelenka. Muž měl znásilnit i další známou a také svou matku. Své matce měl navíc posílat zprávy druhu „chcípneš“ nebo „chci tě zavraždit“. Zmíněných protiprávných skutků se měl dopouštět v rozmezí od roku 2015 do roku 2019.

V rámci těchto případů padlo několik rozsudků. Městský soud v Praze muži uložil trest odnětí svobody v délce trvání 28 let, který byl v úterý Vrchním soudem v Praze potvrzen. „Obžalovaný se odsuzuje k výjimečnému trestu v trvání 28 roků, zařazuje se do věznice se zvýšenou ostrahou. Ukládá se mu sexuologické ústavní léčení,“ uvedl při vyhlášení rozsudku soudce Zelenka.

Mohlo by se vám také líbit...