Aktuálně

VIDEO: „SPJáci“ z Frýdku-Místku pomohli se záchranou života muže při požáru bytu v Hlučíně

 Ve čtvrtek, 7. března, byl na tísňovou linku 112 kolem 21:45 oznámen dvaatřicetiletou ženou, že z oken bytu na ulici Severní v Hlučíně valí kouř.

Hasiči okamžitě informaci předali policistům a záchranářům. Na místo tak operační důstojník HZS Moravskoslezského kraje vyslal profesionální hasiče z Hlučína a jejich dobrovolné kolegy Hlučína, Bobrovníků a Darkoviček. Vyslána byla i posádka ZZS MSK a hlídka z OOP Hlučín a hlídka SPJ KŘP Moravskoslezského kraje, která prováděla hlídkovou službu na Hlučínsku.

„SPJáci“ na místo dorazili téměř ihned. Potvrdili informaci, že z okna přízemního bytu se valí opravdu kouř. Viděli na židli sedící osobu, která nereagovala na volání a na bouchání skleněné výplně. Policisté se tak rozhodli, že dojdou pro „beranidlo“ a násilně vstoupí do bytu. Policisté společně s již přítomnými hasiči vyvedli z bytu ven osmasedmdesátiletý muže. Tento muž jevil příznaky nadýchání zplodin hoření, proto byl předán posádkám RV a RZP, která muže následně přepravila do Městské nemocnice v Ostravě.

Hasiči s policisty provedli evakuaci domu, kdy nikdo další nepotřeboval naštěstí pomoc zdravotníků.  Škoda byla odhadnuta na zhruba 100 000 Kč. Za zadýmení bytu může nedbalost muže, který vařil jídlo, a došlo k vyvření vody. Tímto případem se nadále zabývají vyšetřovatel hasičů i policie z OOP Hlučín.

Foto: z videa PČR

Mohlo by se vám také líbit...