Aktuálně Ze života složek IZS

Na železniční vozy pod dráty vysokého napětí se neleze!

Všechny nás učili, že se na železniční vozidla neleze. Bohužel někteří lidé to stále zkouší a pak dojde k neštěstí. U takového zásahu zasahovali složky IZS v Chebu.

Ve středu, 13. března, zhruba ve 14:40 byla na tísňové linky ohlášena událost, kdy na nádraží v Chebu vylezla jistá osoba na železniční vagón a došlo k elektrickému výboji. Osoba byla silně popálena, kdy utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně.

Drážní hasiči z Chebu, kteří mají stanici nedaleko, provedli zkratování elektrického vedeni, první předlékařskou pomoc a transport ze železničního vozidla. Na místo také vyrazili policisté profesionální hasiči z CHS Cheb a posádky RV a RZP ZZS Karlovarského kraje. Došlo k prvotnímu ošetření, zajištění žilního vstupu, podávání léků a čekalo se na přílet posádky LZS z Prahy. Ta následně osobu přepravila do popáleninového centra.

Na místo vyrazil vyšetřovatel Správy železnic a výjezd SKPV ÚO Cheb. Kriminalisté se budou celým případem nyní zabývat. Na železniční vozy se opravdu neleze! Neriskujte!

Foto: Drážní hasiči Cheb              

Mohlo by se vám také líbit...