Aktuálně

VIDEO: „Espejáci“ zadrželi podezřelého z vraždy na Černém Mostě v Praze

V rámci hlídkové služby po Praze jezdí mimo jiné i dvě družstva Speciální pořádkové jednotky KŘP Hlavního města Prahy. Právě družstvo SPJ Praha zadrželo pachatele podezřelého z vraždy na Černém Mostě.

Zadržet se muže podařilo jen několik hodin po skutku, kterým se kriminalisté z 1 oddělení OOK KŘP HMP zabývají od 22. lisopadu tohoto roku. „Od úterý 22. listopadu pracují kriminalisté z 1. oddělení na objasnění okolností trestného činu, který se odehrál v ulici Bryksova na Černém Mostě a je kvalifikován jako vražda. Případ začal kolem sedmnácté hodiny, kdy operátor linky 158 přijal oznámení o nálezu muže bez známek života na silnici. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky a výjezdová skupina kriminalistů, zatímco policisté prvosledových hlídek uzavřeli příjezdové komunikace, kriminalisté začali s ohledáním místa činu. Na základě provedeného šetření se kriminalisté dostali na stopu podezřelého, který byl přibližně po třech hodinách od skutku nalezen na několik kilometrů vzdálené čerpací stanici. Se zadržením jim poté pomohli kolegové ze speciální pořádkové jednotky,“ uvedl por. Mgr. Jan Rybanský, tiskový mluvčí PČR HMP.

Kriminalisté provádí i nadále úkony trestního řízení. Pětadvacetiletý muž je podezřelý z trestního činu vražda, za který mu v případě prokázání viny hrozí až výjimečný trest odnětí svobody.

Mohlo by se vám také líbit...