Proti zločinu!

Intenzivní práce kriminalistů vedla k zadržení podezřelého ze zvlášť brutální vraždy v Plzni

Na začátku roku 2023 bylo v řece Berounce v Plzni nalezeno lidské tělo bez několik částí Tehdy na místo vyrazili policisté, kriminalisté z MŘ Plzeň i KŘP Plzeňského kraje a také potápěči ze zásahové jednotky a hasiči.

Tělo muže bylo nalezeno bez hlavy a dalších částí lidského těla. Kriminalisté 12. ledna 2023 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Jedno z prvních důležitých informací bylo zjistit totožnost zavražděného muže. Za několik dnů se krajským kriminalistům podařilo zjistit, že jde o dvaatřicetiletého muže cizí státní příslušnosti. Policie posléze požádala o spolupráci veřejnost, aby zjistila kontakty a pohyb tohoto muže.

Několik měsíců se zdálo, že je „klid“ a nic se neděje. Opak byl ale pravdou. Operativci, vyšetřovatel i další tvrdě šli za svým cílem. Probíhalo mnoho úkonů, které vedly k vypátrání podezřelého muže z této brutální vraždy. 29. února byl podezřelý muž zadržen kriminalisty v Plzni.

Dvaačtyřicetiletého muže následně vrchní komisař z 1. oddělení Obecné kriminality Krajského ředitelství Plzeňského kraje obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Byl podán návrh vzetí obviněného do vazby, kterému státní zástupce i soudce vyhověl. Muž je nyní stíhán vazebně.


Tento případ dokazuje, že kriminalisté si za svým cílem jdou tvrdě a snaží se objasnit vše, co mají na starost. Objasněnost takových případů je veliká a i když pachatele kriminalisté nemají během pár dnů, pracují na tom stále a dělají vše pro to, aby spravedlnost dostála zadostiučinění.

Možnou zajímavostí pak pro civilní osoby může být, že obdobné případy pak mají stovky až tisíce stran ve vyšetřovacím spisu. Každý úkon totiž musí být zaznamenán a každý výslech, zkoumání znalce a další důležité náležitosti musí mít své papírové zpracování.

Mohlo by se vám také líbit...