Aktuálně Proti zločinu!

V baru Black Panther v Liberci hořelo, zraněno bylo patnáct osob

Od večerních hodin 29. ledna roku 2024 zaměstnává krajské kriminalisty z Liberce zvlášť závažný případ, kdy došlo k úmyslnému založení požár v baru v Liberci.

Po oznámení události krátce před 22. hodinou k baru do ulice tř. 1. máje vyrazily všechny složky IZS. Z místa bylo hlášeno zraněno několika osob, proto byla vyhlášena událost s hromadným postižením osob. Na místo tak krom záchranářů z Libereckého kraje vyrazila i posádka LZS z Hradce Králové a také posádka RZP ze Středočeského kraje.

Hasiči, kteří přijeli na místo události, nasadili na likvidaci požáru dva vodní proudy. Dvě osoby museli dostat z hořícího objektu do bezpečí. Hasiči krom hasebních a záchranných prací prováděli i třídění pacientů společně se záchranáři. Zraněno bylo při události patnáct osob, kdy sedm z nich bylo zraněno vážně. Liberečtí záchranáři děkují za spolupráci záchranářům z Hradce Králové a také ze Středočeského kraje, kteří vyrazili na pomoc.

Podezřelý z pokusu vraždy a obecného ohrožení

Hledáme svědky, kteří se okolo 22. hodiny pohybovali v bezprostředním prostoru baru na třídě 1. máje. Dále se obracíme na hosty baru, kteří jej navštívili ve včerejších podvečerních a večerních hodinách a zároveň také přijmeme záznamy palubních kamer automobilů, které projížděly v čase okolo 22. hodiny třídou 1. máje v Liberci,“ uvedl na začátku k případu tiskový mluvčí KŘP Libereckého kraje por. Bc. Vojtěch Robovský.

Ve středu, 31. ledna, zadrželi policisté podezřelou osobu z tohoto činu. V pátek, 2. února, bylo zahájeno trestní řízení třiatřicetiletého muže, který je podezřelý ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a obecného ohrožení. Muž je na základě žádosti kriminalistů a státního zastupitelství stíhán vazebně.

Foto: ZZS Libereckého kraje

Mohlo by se vám také líbit...