Aktuálně

Otravy oxidem uhelnatým zaměstnaly záchranáře ve Středočeském a Moravskoslezském kraji

Otravy oxidem uhelnatým bohužel byly, jsou a budou. Bohužel hned u dvou rodin zasahovali záchranáři během neděle třetího března.  

K první události došlo kolem poledne v Opavě. Posádka záchranářů z opavské výjezdové základny vyrážela původně k opakovaným poruchám vědomí muže v Opavě. Záchranáři na místě události byli během sedmi minut. Ihned po vstupu do bytu záchranářům začal pískat přístroj, který sleduje přítomnost oxidu uhelnatého v místě, kde záchranáři zasahují.

Záchranáři okamžitě z bytu evakuovali sebe i čtyři osoby. Všechny jevily příznaky oxidem uhelnatého. Na místo vyrazila další posádka záchranářů a také profesionální hasiči. Dvě ženy a dva muži byli po základním zajištění stavu přepraveni do nemocnice v Opavě.

V Kouřimi se otrávily i děti

Hned u devíti přiotrávených osob, včetně dvou dětí, zasahovalo šest posádek s inspektorem provozu ZZS Středočeského kraje a vrtulník LZS společně se třemi jednotkami hasičů a policisty v noci v Kouřimi.

Všechny přiotrávené osoby byly při vědomí, měly primárně bolesti hlavy a pocity na zvracení. Dítě se středně těžkou otravou přepravil vrtulník LZS do FN Motol. Dalších sedm pacientů bylo přepraveno do nemocnic v Kolíně, Kutné Hoře a Říčanech. Poslední osoba byla vyšetřena a byla ponechána na místě.

Na místo vyrazila také výjezdová skupina kriminalistů, kteří se nyní otravou osob budou zabývat. Zvažte prosím zakoupení čidla proti přítomnost oxidu uhelnatého – stojí pár set korun a zabrání obrovským ztrátám na zdraví i na životě.

Mohlo by se vám také líbit...