Aktuálně Ze života složek IZS

Problém jménem HHC, kdy stát řekne dost!?

Proč se dostanou děti k drogám? Proč musí záchranáři a zdravotníci pomáhat intoxikovaným dětem, které se dostaly legálně k drogám? A proč není HHC řešeno zákonem?

Tak přesně na tyto otázky vám nedokážeme odpovědět. Na co ale odpovědět dokážeme je, že látka HHC, respektive hexahydrokanabinol pocházející z THC, respektive tetrahydrokanabinolu, je nebezpečnou látkou pro děti. I tak se k ní ale dostanou děti…

A právě o děti a mladistvé po požití HHC, třeba v medvídcích, v poslední době čím dál tím více starají záchranáři a zdravotnicí. Některé z dětí bohužel po požití takových „super šmakuládách“ končí na Jednotce intenzivní péče, jelikož je třeba stálá monitorace základních životních funkcí a pozorování pacienta.

HHC dětem do pusy nepatří!

Po požití HHC se může u dětí vyskytnout halucinace, agresivita, úzkost, v horším případě ale může dojít k bezvědomí a k problémům se základními životními funkcemi. Čím dál tím častěji bohužel posádky ZZS ze všech krajů k intoxikovaným dětem a mladistvým osobám touto látkou vyráží.

Zatím bohužel netušíme, jaká konkrétní reakce organismu po požití této látky bude. Také nedokážeme zatím určit, jaké budou reakce při dlouhodobém užívání. I proto vše před pár dny záchranáři ZZS Plzeňského kraje, konkrétně z oblasti Západ zveřejnili příspěvek, kde varují rodiče a děti před užitím této látky.

Vedoucí lékařka oblasti Západ MUDr. Denisa Štruncová, DiS., MBA dodala následující: „Považuji za vyloženě zákeřné a morálně pokleslé prodávat takovou věc v podobě gumových medvídků, aby to lákalo hlavně děti. Snad vláda tuto látku rychle zreguluje,“ a my se s názorem paní doktorky ztotožňujeme. Respektive nejen my, ale také další lidé z oboru.

Prosíme, promluvte si se svými dětmi o této legální droze!

Mohlo by se vám také líbit...