Aktuálně

Ve Vřesové hořela věž na sušení uhlí

Opravdu velmi fyzicky náročný zásah mají za sebou hasiči z části Karlovarského kraje. V noci z pátku na sobotu došlo k oznámení požáru sušárny uhlí v objektu palivového kombinátu ve Vřesové na Sokolovsku.

Operační důstojník na místo ihned vyslal několik jednotek hasičů. Po příjezdu první jednotky na místo zásahu bylo zjištěno, že hoří již i horní patra sušící věže. Zároveň se oheň velmi rychle šířil. Došlo tak ke zvýšení stupně požárního poplachu, a sice na druhý, kdy na místo zamířily další jednotky požární ochrany. Do doby, než došlo k vypnutí elektřiny, nešlo zasahovat vnitřkem budovy.

V prvních chvílích tak probíhal hasební zásah z výškové techniky. Při hašení ve vnitřku budovy bylo nutné, aby hasiči zapojili všechny své síly – v dýchací technice probíhalo hašení až ve výšce padesátá metrů nad zemí. Během noci na sobotu došlo k lokalizaci požáru. Práce na místě zásahu trvala i celý sobotní den, kdy i večer byli na místě hasiči v rámci kontroly místa.

Jelikož hasiči zasahovali v dýchací technice, byla velká spotřeba dýchacích přístrojů. Na místo tak vyrazil protiplynový automobil se zásahovou dýchacích přístrojů. Při požáru byl lehce zraněn jeden hasič. Výše škody a příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatele, který byl na místě zásahu téměř celou dobu.

Na místě zasahovali:

HZS Sokolov (CAS 20 T815, CAS 20 Scania, CAS 30 T815-7)

HZS Karlovy Vary (AŽ 40 Iveco, CAS 20 Scania)

HZS Kraslice (CAS 20 T815)

HZS CHZ Sokolov (CAS 24 Scania, TA PPLA Scania)

HZSp SUAS Vřesová (CAS 20 T815, CAS 30 Scania)

JSDH Nejdek (CAS 15 Man)

JSDH Loket (CAS 15 Renault)

JSDH Kynšperk nad Ohří (CAS 20 T815)

JSDH Březová (CAS 30 T815-7, CAS 20 T815)

JSDH Oloví (CAS 20 T815)

JSDH Ostrov (CAS 20 MB)

JSDH Vintířov (CAS 30 Scania)

JSDH Rotava (CAS 32 T815)

Foto: HZS Karlovarského kraje

Mohlo by se vám také líbit...