Aktuálně

Dvě nehody během krátké chvíle zaměstnaly složky IZS nedaleko Bílovce, jedna skončila tragicky

Během deseti minut byly na tísňové linky v pondělí, 11. března, dvě závažné dopravní nehody nedaleko Bílovce v Moravskoslezském kraji.

První nehoda byla na tísňové linky oznámena zhruba v 09:40, došlo k ní ve Studénce na silnici 464 nedaleko mostu přes železniční trať. Zde došlo ke střetu osobního a nákladního automobilu. Na místo vyrazily policejní hlídky včetně policistů z DI Nový Jičín, profesionální hasiči z Bílovce a dobrovolní hasiči ze Studénky. Na místo vyrazila pozemní posádka RZP a LZS z Ostravy. Muž byl v bezvědomí a nedýchal.

Ještě před vyproštěním hasiči byla u devětasedmdesátiletého muže započata resuscitace. Bohužel snaha o záchranu života nevedla k úspěchu. Na místo vyrazil i výjezd SKPV z ÚO Nový Jičín, kdy se dopravní policisté s kriminalisty v současné době zabývají touto událostí.

Druhá nehoda byla oznámena krátce po 09:50, došlo k ní na dálnici D1 na úrovni obce Klimkovice. Na místo vyrazili dálniční policisté, profesionální hasiči z CHS Ostrava Zábřeh a HS Ostrava Přívoz společně s posádkami ZZS. Hasiči museli dvaačtyřicetiletého muže vyprostit z havarovaného vozidla. Ještě před jeho vyproštěním záchranáři došlo k prvotnímu vyšetření.

Po vyproštění z vozidla byla zjištěna vícečetná poranění. Muže záchranáři zajistili krčním límcem, uložili jej do podtlakové matrace a došlo k aplikaci medikace. Následně byl muž přepraven na urgentní příjem ve FN Ostrava.

Foto: HZS aZZS Moravskoslezského kraje

Mohlo by se vám také líbit...