Aktuálně

Hrůzným činem se zabývají plzeňští krajští kriminalisté

Plzeňští krajští kriminalisté z Odboru obecné kriminality KŘP Plzeňského kraje se zabývají hrůzným činem, ke kterému došlo v Plzni v úterý, 8. srpna 2023 v nočních hodinách. Teprve osmnáctiletý mladík měl znásilnit a chtít zavraždit patnáctiletou dívku.

Dívka, která předstírala svou smrt, si dokázala naštěstí zavolat na tísňovou linku 155. Krom záchranářů na místo vyrazili ihned i policisté. „Podle zatím zjištěných skutečností vylákal dnes obviněný muž poškozenou dívku na procházku kolem řeky s tím, že po cestě odnese nějaké věci svému známému. Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně ji způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval smrtí.  Pak dívku zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel. Dívce, která předstírala smrt, čímž si pravděpodobně zachránila život, se podařilo dostal z místa pryč a zavolat si zdravotnickou záchrannou službu. Ta nás okamžitě o případu informovala,“ uvedla tisková mluvčí KŘP Plzeňského kraje por. Michaela Raindlová, DiS.

Video: Policie České republiky

Policie České republiky během krátké chvíle zorganizovala pátrací akci po podezřelém muži i po důležitých stopách, které jsou důležité k prokázání zvlášť závažného trestného činu. Do akce bylo nasazeno velké množství policistů z několika policejních útvarů. Během několika hodin díky výborné operativní činnosti všech policistů došlo k zadržení podezřelého muže.

Ve čtvrtek, 10. srpna, převzal muž obvinění z rukou vyšetřovatelky z Odboru obecné kriminality KŘP Plzeňského kraje. Muž byl obviněn z pokusu o vraždu a znásilnění. Policisté podali státnímu zastupitelství podmět k návrhu vzetí obviněného muže do vazby.

V odpoledních hodinách 11. srpna byl obviněný vzat do vazby.

AKTUALIZACE 22. 2. 2024

Státní zástupce z Krajského státního zastupitelství Plzeň Jiří Richtr na základě dokončeného spisu krajských kriminalistů podal 21. února 2024 obžalobu ke Krajskému soudu v Plzni. Nyní devatenáctiletého muže viní ze zvlášť závažných zločinů zneužití, znásilnění a pokus o vraždu. Pakliže by soud muže uznal vinným, může strávit ve vězení patnáct až dvacet let, případně může být uložen trest odnětí svobody výjimečný – tam spadá i trest doživotní.

Náhledový obrázek: z videa PČR

Mohlo by se vám také líbit...