Ze života složek IZS

Tři osoby srazila v centru Prahy tramvaj

V úterý, 5. prosince, došlo v odpoledních hodinách na Národní ulici v Praze ke střetu tramvaje se třemi lidmi, kteří přecházeli po přechodu pro chodce v blízkosti křižovatky s ulicí Karolíny Světlé.

Po oznámení nehody na tísňové linky na místo ihned vyrazily tři družstva profesionálních hasičů ze stanice Centrála a také velící důstojník směny ze stanice Holešovice, několik hlídek Policie České republiky a posádky RZP a dvě posádky lékařské. První z posádek RZP na místě byla minutu od převzetí výzvy ze strany Zdravotnického operačního střediska ZZS HMP. Na místo také zamířili podnikoví hasiči DPP.

Hasiči po příjezdu na místo události museli vyprostit z pod tramvaje ženu a muže. Ti byli ve vážném stavu, muže museli záchranáři dle ZZS HMP i resuscitovat. Zajistit bylo potřeba jejich dýchací cesty, ošetřit vážná poranění, podat léky a následně imobilizaci a provedení dalších úkonů byli převezeni do nemocnice ve vážném stavu. Další žena, kterou tramvaj měla „jen“ odhodit, utrpěla poranění hlavy. I ona byla přepravena do nemocnice.

Celou událostí se na místě zabývali dopravní policisté. Po dobu zásahu byla ulice Národní uzavřena. Tato nehoda opět dokazuje, že chodci proti tramvaji nemají šanci. Je třeba dbát světelných signálů a také se rozhlížet, než vstoupíte do tramvajových kolejí!

Foto: HZS Praha              

Mohlo by se vám také líbit...