Aktuálně

VIDEO: Hlídka policistů z PMJ Praha doprovodila nastávající rodiče do porodnice

Ve čtvrtek, 8. června, se na tísňovou linku 158 obrátil v Praze nastávající tatínek, který vezl svou milou do Ústavu pro péči o matku a dítě. Prosil, zda by nedokázali policisté pomoci s doprovodem do porodnice, neboť žena začala rodin.

Operační důstojníci ihned dali informaci „do éteru“. Na relaci zareagovala hlídka PMJ Praha, která byla nedaleko. Policisté během krátké chvíle vozidlo dojeli a domluvili se velmi rychle na tom, aby tatínek hlídku následoval.

Policejní hlídka za použití VRZ doprovodila rodiče do porodnice, pomohla ještě nastávajícím rodičům s příchodem až do patra, kde probíhají porody a následně se s dvojící hlídka rozloučila.

Hodinu po dojezdu do porodnice světlo světa spatřilo jedno malé miminko. Jeho tatínek zavolal na tísňovou linku 158 znovu s tím, že by rád poděkoval policistům, kteří pomohli doprovodit jeho i paní do porodnice.

Nejen policisté přejí rodině mnoho štěstí a zdraví! Tato situace však není jediná. Tu a tam někdo o pomoc policisty (ať už státní, nebo ty městské) o pomoc požádá. Někdy probíhá doprovod do porodnice, jindy zase na pohotovost.

Velké díky všem policistkám a policistům za pomoc všem!

Ilustrační fotografie.

Mohlo by se vám také líbit...