Aktuálně

Vražda v Brně zaměstnává nejen krajské kriminalisty

V sobotu, 10. června, večer došlo poblíž tramvajové zastávky Přístaviště v Brně, části Bystrc, k šarvátce mezi několika osobami. Jeden z účastníků ale vytáhl nůž a zranil dvě osoby.

Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky, záchranáři, ale také výjezd SKPV ÚO Brno a také KŘP JMK. Zraněné osoby utrpěly bodnořezná poranění, se kterými byly převezeny do nemocnice. Bohužel z nemocnice přišla smutná zpráva, kdy zdravotníci kriminalistům oznámili, že jedna osoba zemřela. Útočník byl během krátké chvíle vypátrán policejní hlídkou, kterou oslovila na ulici svědkyně události.

Útočníkem byl cizinec, kterého policisté umístili do cely předběžného zadržení. Kriminalisté mu sdělili podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Kriminalisté se zároveň obrací na veřejnost, která byla svědky tohoto útoku, aby se obrátila na tísňovou linku 158!

V pondělí, 12. června, v tiskové zprávě policisté uvedli, že podali podmět na vzetí obviněné osoby do vazby. „Na rvačku nedaleko zastávky MHD policejní hlídku upozornila svědkyně. Policisté se rozběhli k místu incidentu, jeden z členů hlídky zajistil přivolání zdravotníků, druhý zjistil popis podezřelého (pachatele) a vzápětí si všiml osoby, která danému popisu odpovídala a pohybovala se poblíž na nástupním ostrůvku. Později zjištěný sedmatřicetiletý muž byl na místě zadržen,“ uvedl mjr. Pavel Šváb, tiskový mluvčí PČR KŘP JMK.

Pro přesné určení jednotlivých rolí účastníků konfliktu jsou klíčové výpovědi nejen samotných aktérů, ale i svědectví. Právě proto znovu případné svědky žádáme: Pokud byl někdo očitým svědkem (s policisty dosud nebyl v kontaktu) a viděl konflikt, případně ví, co mu v tramvaji předcházelo, nechť se obrátí na policisty prostřednictvím linku 158. Pokud nebudou vyslechnuti všichni svědci, nemůžeme být sdílnější,“ dodal mluvčí Šváb.

Jelikož útočníkem měl být muž z Ukrajiny a napadení byli Romové, atmosféra v Brně „houstne“. Novinky.cz uvedly, že v pondělí, 12. června, večer došlo k bitce Romů s Ukrajinci před brněnskou radnicí. Informaci Novinky převzaly od Brněnské drbny. „Kolem půl osmé večer jsme přijali oznámení o skupině 20 lidí na Dominikánském náměstí, kde docházelo k emotivnímu napětí, a dokonce létaly židle. Na místo dorazilo pět hlídek strážníků, kteří asistovali policii,“ uvedl pro Novinky.cz mluvčí MP Brno Jakub Ghanem.

Upřímnou soustrast pozůstalým a zraněnému muži brzké uzdravení!

AKTUALIZACE: Městský soud v Brně akceptoval podmět na stíhání muže vazebně. Důvodem je hlavně to, aby neopustil Česko republiku.

Mohlo by se vám také líbit...