Aktuálně

VIDEO: Při požáru ubytovny v Plzni pomáhali s evakuací i policisté

2. listopadu došlo před půl třetí ráno k požáru ubytovny v Plzni na Borech. Krom hasičů a záchranářů na místo mířila hlídka SPJ KŘP Plzeňského kraje a také OOP Plzeň Bory.

Jelikož právě policisté na místo dorazili jako první, započali okamžitě s evakuací osob z ubytovny. Hořelo ve druhém patře a dům byl zakouřený. Policisté pokračovali s evakuací i v době, kdy na místě byli již i hasiči. Při požáru se naštěstí nikomu nic vážného nestalo, do nemocnice byli přepraveny muž a žena s lehkým inhalačním traumatem. Evakuováno bylo celkem 37 dětí a 26 dospělých osob.

Video: Policie České republiky

Na místo ze strany hasičů vyrazili profesionální hasiči z hasičských stanic Slovany, Střed i Košutka a dobrovolní hasiči z JSDH Doudlevce. Celkem na místě zasahovalo pět cisteren, dva automobilové žebříky a evakuační autobus. Na místo vyrazili i řídicí důstojník z ÚO Plzeň a vyšetřovatel příčin vzniku požárů. Ten společně s výjezdem SKPV a technikem z OKTE vyloučil cizí zavinění. Pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada na lednici. Kriminalisté z MŘ Plzeň ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Mohlo by se vám také líbit...