Aktuálně

FOTO: Po srážce motorky a osobního vozu na Brněnsku zemřel motorkář, řidič osobního vozu byl zresuscitován

Krátce před půl osmou večerní 14. června byla na tísňové linky jihomoravských složek IZS nahlášena dopravní nehoda osobního vozidla a motocyklu ve Veverských Knínicích.

Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Rosice a z KŘ HZS JMK, hlídky Policie České republiky a ZZS Jihomoravského kraje na místo vyslala posádku LZS, lékařské i nelékařské posádky včetně inspektora provozu a velkokapacitní sanitky. Při nehodě utrpěly zranění čtyři osoby. Řidiče osobního vozidla museli ze zdemolované kabiny vyprostit za pomoci technických prostředků hasiči.

Záchranáři měli v péči dvaapadesátiletého motocyklistu. Ten utrpěl mnohačetná poranění a bylo jej třeba resuscitovat. Snaha záchranářů o záchranu života byla ale bohužel marná – při převozu do nemocnice řidič motocyklu značky Yamaha zemřel. Mladý řidič osobního vozidla utrpěl taktéž velmi vážná poranění, kdy musel být resuscitován. U tohoto muže byla resuscitace úspěšná a po zajištění základních životních funkcí na místě události byl letecky přepraven na urgentní příjem FB Brno Bohunice.

Do stejné nemocnice byli přepraveni i další muž a žena – ti byli zraněni naštěstí lehce. Hasiči na místě události spolupracovali se záchranáři při resuscitaci, provedlo protipožární opatření a zajistili únik PHM. Na místo ze strany HZS JMK byl vyslán i krizový intervent, který poskytoval posttraumatickou péči. Po zadokumentování dopravních policistů a kriminalistů hasiči očistili vozovku od následků dopravní nehody. V době, kdy to bylo možné, byl řízen provoz v místě dopravní nehody řízen kyvadlově.

AKTUALIZACE: ,,Profesionální jednotka z Rosic vyjela k hlášené vážné nehodě motocyklu a osobního automobilu u Veverských Knínic. Pět minut od ohlášení události byli již hasiči na místě, kdy zjistili, že v osobním automobilu cestovaly celkem čtyři osoby, z nichž tři jsou zraněné a řidič zaklíněn, v bezvědomí. Zraněný motorkář byl již resuscitován kolemjedoucími. Velitel zásahu rozhodl o rozdělení zasahujících, kdy první skupina převzala resuscitaci motorkáře a druhá skupina zahájila vyprošťování a následnou resuscitaci zraněného řidiče osobního automobilu. Hasiči dále nasadili dva automatizované externí defibrilátory, kterými jsou zásahové vozy vybaveny. Po příjezdu posádek záchranné služby předali zraněné do jejich péče,“ píší hasiči HZS Jihomoravského kraje na svém Facebooku.

Prosíme, buďte na svých cestách opatrní – a to nejen vy, motorkáři, ale také vy, řidiči, cyklisté, chodci a další! Zraněným přejeme brzké uzdravení!

Upřímnou soustrast pozůstalým a brzké uzdravení zraněným!

Foto: Policie České republiky a HZS Jihomoravského kraje

Mohlo by se vám také líbit...