Aktuálně

Další řidič nákladního vozu vjel na přejezdu pod vlak

Krátce před půl devátou ráno ve čtvrtek, 9. listopadu, došlo v Pelhřimově k další dopravní nehodě nákladního vozidla a osobního vlaku. Tentokrát se událost naštěstí obešla bez zranění.

Po střetu s osobním vlakem skončilo nákladní vozidlo na boku a motorová jednotka vykolejila. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky IZS včetně drážních hasičů z Havlíčkova Brodu a Českých Budějovic. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Na místo vyrazili i dopravní policisté a kriminalisté, kteří se budou společně s Drážní inspekcí zabývat příčinami této nehody.

AKTUALIZACE

K nehodě došlo v 08:16 minut, kdy se osobní vlak číslo 18401 jedoucí z Tábora do Jihlavy střetl s nákladním automobilem na železničním přejezdu P6353 zabezpečeným světelnou signalizací doplněnou o závorová břevna.

Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu byly u strojvedoucího i řidiče nákladního vozidla negativní. ,,Žádáme cestující z osobního vlaku, kteří po dopravní nehodě z místa odešli, aby se přihlásili na lince tísňového volání 158. Také uvítáme případné svědectví osob, které dopravní nehodu viděly,“ uvedla za PČR Kraje Vysočina por. Ing. Michaela Lébrová.

Foto: Drážní inspekce

Mohlo by se vám také líbit...