Technika

Nová sanitní vozidla ZS ASČR poznáte ihned – mají netradiční zbarvení

V úterý 6. září oficiálně Záchranná služba ASČR převzala na Dobříči nová vozidla. Vozidla, která budou sloužit pro potřeby výjezdových skupin RZP, budete moci potkat nejen v rámci poskytování přednemocniční neodkladné péče, ale také v rámci přeprav pacientů neodkladné péče.

Záchranná služba ASČR je soukromou společností, která se primárně zabývá přepravou pacientů neodkladné péče (PPNP) a také provozem zdravotní dopravní služby (ZDS). V rámci smlouvy ale také slouží na několika výjezdových základnách ve Středočeském kraji. A právě pro účely přeprav pacientů neodkladné péče a také k poskytování přednemocniční neodkladné péče byly pořízeny nové sanitní vozidla.

Osmero vozidel Mercedes-Benz Sprinter poznáte hned – mají totiž jinou barvu, než která je na sanitních vozidlech zažitá. Vozidla sloužící na výjezdových základnách ve Středočeském kraji mají červeno základní barvu doplněnou o barvu žlutou. Vozidla, která budou sloužit jako „pojízdná JIPka“ (tak si lze pro laiky představit PPNP převozy), jsou v základu bílá a mají na sobě část žluté a část červené barvy.

O perfektní a hezkou zástavbu vozidel, ve které je mimo jiné vidět krásný systém umístění přístrojů a odkládací šuplíky pro nejrůznější další potřebné předměty, se postarala firma Prossan.

Tak ať vám dámy a pánové dobře slouží!

Na fotografiích jsou vidět i malá osobní vozidla, která slouží jako referentská vozidla. Jsou ale zároveň určené i jako vozidla pro vedoucí pracovníky, kteří mohou přijet na místo události s hromadným postižením osob pomáhat – proto je na vozidlech i VRZ.

Foto: ZS ASČR

Mohlo by se vám také líbit...