A je to tady! Díky obrovské podpoře mohl vzniknout tento web projektu Ze života IZS. Web v první řadě má sloužit pro informování veřejnosti o nelehké práci složek IZS a zdravotníků. Stejně tak ale ukáže práci i méně vídaných žen a mužů patřících k složkám IZS, avšak ne tak často prezentovaných.

Webové stránky projektu Ze života IZS vám ale také ukáží mimo jiné to odkud k vám přijedou složky IZS a kde všude složky IZS najdete. V rámci této rubriky jsou zatím zveřejněny v krajích požární stanice profesionálních hasičů s adresou (telefony budou doplněny později). Zároveň došlo ke zveřejnění útvarů v rámci policie – útvary pod KŘP a pod ÚO. Zveřejněny jsou také výjezdové základny ZZS krajů (vyjma ZZS Libereckého kraje, kde není možnost úplného zveřejnění – nejsou na webových stránkách). Nesměl jsem zapomenout ani na adresy, telefonní kontakt a webové stránky nemocnic v jednotlivých krajích. Opomenuty nebyla ani Horská služba České republiky. Uvedeny jsou i adresy poboček Českého červeného kříže, Vodní záchranné služby (kde bylo možno dohledat), ale také došlo k uveřejnění městských a obecních policií.

Právě u strážníků městských a obecních policií bych se rád zastavil. Na webu jsou zatím uvedeny jen ty, kde se slouží nepřetržitě nebo alespoň v téměř všech dnech. Tam, kde tomu tak není, nebo tam, kde slouží jen dva strážníci, dojde ke zveřejnění později, ale opomenuty nebudou! V rámci svých cest tak budete moci v případě potřeby kouknout na tyto webovky a zjistit kontakty na jednotlivé MP a OP: Někde je zveřejněn i přímý kontakt na hlídku.

A ještě k těm zkratkám, které tu tak používám. Vyznat se v nich může být celkem problém, problém je i vyznat se v odděleních a klinikách nemocnic a nebo dokonce v lékařských záznamech. A tak na webu najdete i rubriku zkratek v IZS a zdravotnictví. Nezaručuji, že je tam vše, ale postupně bude docházet k aktualizacím.

A co bude dál?

To, co máte rádi. Reportáže, některé aktuální informace, ale také rady z rubriky Co dělat, když…, nebo také odpovědi na otázky Proč…? Jelikož jsem již předem avizoval, že webové stránky budou pomáhat, tak budete číst/poslouchat a třeba i uvidíte, co máte dělat v nejrůznějších situacích a jak se třeba zachovat, když uvidíte osobu v bezvědomí, když narazíte na injekční stříkačku a mnoho dalších situací… Kdo má rád krimi, ocení články z rubriky Proti zločinu. Milovníci techniky složek IZS si také přijdou na své. Stejně tak si povíme také to, co třeba znamená hromadné postižení osob pro záchranáře, kdo je velitel zásahu nebo také, co je KHA – prostě Co nebo kdo je to bude pro všechny, co se chtějí dozvědět mnoho zajímavého.

Za projektem Ze života IZS už šest let stojím sám a vše dělám bez nároku na honorář, pokud byste ale přesto chtěli projekt podpořit (provoz webu, lepší vybavení, propagační materiály a jiné), máte možnost. Pokud finančně nebo materiálně přispějete (dárky do soutěží), budete uvedení v podporovatelích projektu. Pokud jste firma, budete mít možnost umístění loga na webových stránkách, sociálních sítích a některé další výhody.

Inu těším se na to, jak se vám projekt bude líbit!

Mohlo by se vám také líbit...