Ze života složek IZS

Potápěčka Kateřina si na své zachránce vzpomněla i po roce a poslala jim krásné poděkování

Bylo 30. dubna 2022, když se záchranáři a hasiči potkali s potápěčkou Kateřinou. Ta se potápěla v krásné potápěčské lokalitě – lomu Borek, který se nachází nedaleko Golčova Jeníkova. Bohužel došlo k problému a na místo museli zasahovat posádky ZZS Kraje Vysočina.

Včera, 30. dubna 2023, právě záchranáři z Vysočiny zveřejnili na Facebooku zpráva, která k nim dorazila. Každá taková zpráva nejen záchranáře, ale i zdravotníky, hasiče a policisty vždy velmi potěší a je skvělé, že čím dál tím více poděkuje a vzpomene si na své zachránce či na ty, kteří jim pomohli.

Přesně před rokem jsem se potápěla na krásné potápěčské lokalitě – lomu Borek. Souhrou několika okolností, se mi stal den 30. 4. 2022 osudným. Po dlouhé době bez vzduchu, v hloubce 30m už jsem věděla, že je to moje konečná a byla jsem smířená se vším. Díky pohotovému jednání mého buddyho, ale i ochotě a rychlosti všech záchranných složek tu dnes, rok po nehodě, jsem – zcela v pořádku, bez trvalých následků a dokonce se opět potápím,“ stojí v první části zprávy od Kateřiny.

Kateřina dále dodává: „Jen pár faktů – vrtulník údajně přiletěl na místo do 6 minut od zavolání. To, že za celou dobu jste byli všichni neskutečně milí (přesto, že jste nemuseli, vím, že potápění je adrenalinová záležitost a „riskuji“ sama a dobrovolně), to, že když jste mi sundavali neopreny, abyste mé tělo zahřáli, se záchranáři ujišťovali, zda mohou, zda pod nimi něco mám, aby mi situace nebyla případně nekomfortní před zraky tolika mužských záchranářů a přihlížejících pomocníků. To, že jste zavolali hasiče, aby nás pomohli vytáhnout od břehu k vrtulníku a sanitce. To, že hasiči poté zůstali na místě a postarali se nejen o naše osobní věci, které nám pak poslali sanitkou do nemocnice v Havl. Brodě, ale i opatrně a s pečlivostí veškeré naše potápěčské věci uzamkli do auta, aby se zabránilo případné ztrátě či odcizení… To jsou jen útržky, ale pro mě tehdy a stále i dnes, když to někde vyprávím, znamenají neskutečně moc,“ uvedla Kateřina.

Takže nejen dotyčným, kteří před rokem byli na místě, ale zkrátka vám všem – obrovské dík za to, co děláte, ale i za to JAK svou práci děláte… MOC VÁM DĚKUJI,“ dodala závěrem svého poděkování navždy věčná Kateřina, růžová potápěčka.

Stejně tak, jako záchranáři z Vysočiny na Facebooku přejí Kateřině mnoho zdraví, tak se k tomuto přání připojíme i my. Takových krásných poděkování si všichni u složek IZS a ve zdravotnictví moc váží.

Foto: ZZS Kraje Vysočina a pacientka Kateřina

Mohlo by se vám také líbit...