Hrdinové mezi námi

Policejní spolupráce mezi kraji zachránila život mladé ženy

Byl páteční první březnový den, kdy na tísňovou linku 158 v Jihlavě byla přijata velmi závažná informace – rodiče mladé dívky volali na policii s tím, že jejich dcera žijící v Brně chce spáchat sebevraždu.

Zatímco otec dívky komunikoval s ní, maminka osmadvacetileté ženy právě volala na policii. Operačnímu důstojníkovi oznámila všechny důležité informace, které předával ihned svým kolegům do Brna. Operační důstojník IOS v Brně na adresu bydliště dívky vyslal neprodleně hlídky z OOP Brno – Střed.

Při samotné cestě k bytu se prostřednictvím vysílačky dozvěděli, že žena má mít uvázaný provaz kolem krku. Jelikož bylo z bytu slyšet sípavé zvuky, okamžitě se policisté rozhodli k vykopnutí dveří. Mladou dívku zachránili včas – visící ženu podepřel jeden ze členů hlídky a druhý ihned dívku odříznul z provazu.

Policisté tak mohli do stále probíhajícího hovoru rodičům sdělit, že přišli včas a dívce volají záchranáře. Ti dívku ošetřili a převezli do zdravotnického zařízení, kde se lékaři budou snažit o psychickou pomoc dívce. Tento případ tak dokazuje, že hranice mezi kraji (a vlastně ani mezi státy) nehraje žádnou roli. Dívce přejeme, aby vše dopadlo dobře, a děkujeme policistům za jejich rychlou reakci.

Mohlo by se vám také líbit...