Hrdinové mezi námi Ze života složek IZS

Olomoučtí strážníci byli oceněni za záchranu života

Někteří lidé na ženy a muže pracující u městských a obecních policií nadávají, jiní jim jsou ale vděční za pomoc nebo záchranu života. Právě v Olomouci ve čtvrtek 9. června strážníci pomohli k záchraně života.

Po deváté hodině dopoledne byla hlídka strážníků ve složení Zdeněk Stavěl a Bc. Martin Ryšánek, DiS. vyslána do jednoho z gastronomických zařízení na třídě Míru. Na místo vyráželi strážníci na oznámení ženy se zdravotními problémy. Po cestě na místo se navíc hlídka strážníků dozvěděla, že žena má být v bezvědomí.

Ve chvíli, kdy strážníci dorazili na místo, přijela i hlídka Policie České republiky. Obě hlídky mají ve vozidlech zdravotnické vybavení. To policisté vzali a spěchali na pomoc ženě. Strážníci začali provádět kardiopulmonální resuscitaci a státní policisté na ženu připevnili elektrody AED – ten nevyhodnotil důvod k výboji. Strážníci s policisty tak prováděli resuscitaci až do příjezdu záchranářů. Pětasedmdesátiletou hlídku posádka záchranářů převezla ve stabilizovaném stavu do nemocnice.

15. července dvojice strážníků z rukou ředitele Městské policie Olomouc Mgr. Pavla Skalického a zástupce ředitele Mgr. Tomáše Musila převzala medaile „Za záchranu života“. Strážníci pracují na oddělení pořádkové služby, kdy strážník Stavěl u MP Olomouc pracuje čtvrtým rokem a strážník Ryšánek druhým rokem.

Foto: Městská policie Olomouc

Mohlo by se vám také líbit...