Aktuálně Ze života složek IZS

Horští záchranáři pomohli s pátráním po pohřešovaném muži v okolí Žihle

27. února bylo přijato na tísňové lince 158 oznámení o pohřešování devětašedesátiletého muže ze Žatecka. Tato informace vyvrcholila nasazením útvarů Policie České republiky hned ze tří krajů a také Horské služby Krušné hory.

Dle dostupných informací, které měli policisté k dispozici, měl muž ze Žatecka být naposledy viděn v práci v obci Žihle na severu Plzeňského kraje. V práci nechal většinu svých osobních věcí a zmizel neznámo kam.

O pomoc tak byli požádáni Krajské ředitelství policie Plzeňského a Karlovarského kraje, ale také Horská služba z Krušných hor. Horští záchranáři – kynologové vyhověli prosbě svých kolegů z řad policie a vydali se na místo určení, kde proběhlo rozdělení míst pro pátrání. Na místo vyrazili i dobrovolní hasiči a také Letecká služba Policie České republiky z Prahy.

Kynologové, policisté a hasiči se dali na pátrání v hustém porostu v náročném terénu. Kynolog se svým psím kolegou z Horské služby Krušné hory nalezl pohřešovaného muže. Opět se tak ukázalo, jak velmi úzká spolupráce mezi složkami IZS v České republice je.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...