Aktuálně Proti zločinu!

Požárem vozidla a chaty začalo prověřování zvlášť závažných zločinů

Již ve čtvrtek, 29. února jste byli informováni o závažné události, ke které došlo na Písecku u Orlické přehrady. Původně na místo vyrážely složky IZS k požáru chaty a vozidla.

Na místě však bylo zjištěno, že došlo ke zvlášť závažnému zločinu. U požáru byl zraněn senior, o kterého se postarali záchranáři. Dle informací, které policisté získali, jej měl napadnout jeho známý. Důvodem měly být jejich dlouholeté spory.

Jelikož měl být údajný útočník ozbrojený, na místo krom prvosledových hlídek z ÚO Písek a dalších útvarů vyrazili i příslušníci jihočeské zásahové jednotky. Policisté se samozřejmě vydali i do místa, kde měl údajný útočník pobývat. Tam byla nalezena zavražděná družka. Útočník pak byl nalezen nedaleko místa, kde byl založen požár. Muž spáchal sebevraždu.

Na místě tak měli plné ruce práce kriminalističtí technici i výjezdové skupiny z ÚO Písek a KŘP Jihočeského kraje. Krajští kriminalisté nyní na případu zvlášť závažného zločinu vraždy, pokusu vraždy a sebevraždy pracují. Bude na nich nyní všechny zatím zjištěná fakta prověřit.

Foto: Policie České republiky, úvodní fotografie ilustrační

Mohlo by se vám také líbit...