Aktuálně

FOTOGALERIE: Na D52 u Syrovic hořel kamion, zasahovalo sedm jednotek hasičů a policisté

Požár kamionu na dálnici D52 na 14. kilometru u obce Syrovice byl nahlášen na tísňovou linku hasičů před patnáctou hodinou ve čtvrtek, 14. března.

Operační důstojník HZS Jihomoravského kraje vyhlásil ihned II. stupeň požárního poplachu a na místo vyslal sedm jednotek hasičů. Na místo tak vyrazili profesionální hasiči z CHS Židlochovice, HS Pohořelice a JSDH obcí Bratčice, Hrušovany u Brna a Syrovice. Na místo také vyrazil řídicí důstojník z ÚO Brno-venkov a vyšetřovatel z KŘ HZS JMK. Stejně tak na místo vyrazili policisté.

Po příjezdu na místo zásahu byly proti plamenům nasazeny dva vysokotlaké proudy a dva vodní proudy se smáčedlem. Požár byl lokalizován v 15:07 a v 15:42 byla nahlášena likvidace požáru. V době zásahu hasičů byl provoz na dálnici ve směru na Brno zastaven, jedním pruhem policisté dopravu povolili v 15:41.

Při požáru se naštěstí nikdo nezranil, škody byly odhadnuty na 800 000 Kč a zásahem byl uchráněn majetek ve výši 300 000 Kč. Jako příčina byla označena technická závada na vozidle.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mohlo by se vám také líbit...