Aktuálně

Smysl pro tumor se natáčel i v reálných prostorech FN Hradec Králové

Osm nedělních večerů jsme měli na obrazovkách České televize vidět seriál Smysl pro tumor, který ukazoval boj mladého muže a jeho rodiny s onkologickým onemocněním. Natáčel se mimo jiné i v reálných prostorech Fakultní nemocnice Hradec Králové.

V Královéhradecké fakultní nemocnici se v roce 2022 na vybraných pracovištích zejména o víkendech natáčely scény z lékařského prostředí seriálu Smysl pro tumor. „Samozřejmě se nejednalo o dokument o práci ve FN HK a některé scény byly vzdálené fungování moderního zdravotnického zařízení, ale rozhodně vítáme, že se o tématu onkologických onemocnění díky seriálu začalo na veřejnosti více mluvit a doufáme, že lidé také nebudou zapomínat na možnost preventivních prohlídek,“ uvedl na Facebooku FN Hradec Králové ředitel FN HK, MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

Jako každé takové natáčení, tak i natáčení tohoto seriálu bylo velmi náročné na skloubení požadavků štábu a chodu nemocnice. Většina ze záběrů byla natáčena o víkendech a v letních měsících, kdy je v nemocnicích obecně menší provozu. Nemocnice prozradila, že průjezdy bránou FN Hradec Králové se například natáčely v pozdějších odpoledních hodinách.

Ředitel nemocnice také poděkoval zaměstnancům FN Hradec Králové za to, že byli k dispozici filmařům a také těm, kteří se v seriálu objevili. „Seriál byl skvělou příležitostí představit veřejnosti v celé České republice FN HK jako špičkové zdravotnické pracoviště,“ dodal ředitel MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

Všeobecně tento seriál má velmi kladné ohlasy z řad veřejnosti, odborníků i má svůj přínos v rámci zapojení do registrů dárců kostní dřeně.

Foto: Pavla Černá, Česká televize

Mohlo by se vám také líbit...