Aktuálně

I díky Irgovi se podařilo najít sedmiletého chlapce s poruchou autistického spektra

Pět žáků ze základní školy z Ostravska společně s učitelkami vyrazilo do Čavísova na výlet, kdy učitelky chtěly nemocným dětem zpestřit den.

Bohužel však při cestě jedna z učitelek přišla na to, že chybí jeden ze žáků s poruchou autistického spektra. Učitelky ihned po žákovi začaly pátrat v blízkém okolí. Jelikož se jim to nedařilo, volaly na tísňovou linku 158. „Chlapec téměř nemluví, a tudíž nedokázal reagovat na volání. Učitelky jednaly pohotově a vše ihned oznámily jak na linku 158, ale také o skutečnosti vyrozuměly rodiče a vedení školy.“ uvedla por. Bc. Eva Michalíková.

Do akce vyslal operační důstojník Integrovaného operačního střediska hlídky z OOP Ostrava Poruba 1 i Poruba 2. Na místo byl také vyslán psovod. Služební pes Irgo během krátké chvíle štěkotem označil místo, kde se nemluvící sedmiletý chlapec nacházel. „Chlapec byl nalezen v dolině v nezraněném stavu, a to jen několik metrů od místa, kde učitelky zjistily jeho ztrátu,“ dodala mluvčí Eva Michalíková.

Čtyřnohý policejní kolega tak přispěl k tomu, aby během krátké doby mohli předat policisté chlapce do rukou matky. Kynologové a jejich svěřenci tak dokazují, že čich služebních psů je velmi užitečným způsobem při pátrání po pohřešovaných či hledaných osobách.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...