Aktuálně Proti zločinu!

Klatovští policisté dopadli dva zloděje, plyšák se vrátil muži s autismem

Policisty z Klatov před časem zaměstnaly během dvou dnů činy majetkového charakteru. Během několika dnů však nasbírali tolik důkazů, že dva podezřelí již sedí ve vazbě.

Začátek krádeží byl 12. února 2024. První čin se měl stát ve skladu na Klatovsku, kde dva muži odcizili disky s pneumatikami v hodnotě šest tisíc korun. Následujícího dne se přímo v Klatovech měli pokusit osobní automobil, což se jim ale nepodařilo. I tak ale majiteli vozidla způsobili škodu více jak šest tisíc korun. Následně v Klatovech chtěli vniknout do prodejny zadními dveřmi, což se jim opět nepodařilo. I tak ale došlo ke škodě.

13. února však spadla klec. Klatovští policisté muže zadrželi při činu, kdy v obci u Klatov se chtěli vloupat do domu. Za tyto všechny činy jim bylo sdělení podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci. Na žádost vyšetřovatele podat dozorující státní zástupce žádost na vzetí obviněných do vazby. Tomu Okresní soud v Klatovech vyhověl.

Nyní zároveň policisté pracují i s dalšími majetkovými trestnými činy ve spojitosti se dvojící mužů ve věku čtyřiceti let a sedmadvaceti let. V Železné Rudě pravděpodobně tito obvinění muži odcizili věci z osobního vozidla, kde byla i plyšová hračka. Ta patřila mladému muži s autismem, který k tomuto plyšovému psíkovi měl velkou citovou vazbu. Muž se ale svého kamaráda dočkal. Policisté mu plyšáka předali v budově ÚO Klatovy. Jako bonus muž dostal ještě nějaké další drobnosti od policie.  

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...