Co dělat, když...

Co (ne)dělat, když najdu munici nebo pyrotechniku?

Nálezy munice z války nebo předmětů, které připomínají pyrotechniku, nebo dokonce jde o pyrotechniku, jsou poměrně časté. V případě takového nálezu, je dobré spoustu věcí (ne)dělat.

Předně si pojďme zdůraznit, že pokud něco takového naleznete, tak na to rozhodně NESAHEJTE a VOLEJTE na tísňovou linku 158! Úplnou náhodou při procházce v lese můžete najít i zbraň, v takovém případě postupujte naprosto stejně. Po oznámení místa na tísňovou linku operační důstojník vyšle na místo policejní hlídku. Do té doby se držte v pozdálí, ale případné kolemjdoucí upozorněte, aby do místa nechodili!

Před příjezdem policie vás NESMÍ ANI NAPADNOUT, že byste předmět někam přemístili, aby policisté k němu měli blíže! V době moderních technologií hlídky nález vyfotí, pošlou pyrotechnikovi a ten předběžně ví, na co již míří. S policisty spolupracujte, místo bez jejich svolení neopouštějte a stůjte tam, kde vám policie řekne.

Pakliže za vámi policie někdy přijde a oznámí vám, že je vás potřeba evakuovat, protože ve vaší blízkosti byl nalezen podezřelý předmět, s policisty se NEHÁDEJTE a RESPEKTUJTE jejich prosbu/nařízení. Ví, proč vás o to žádají/proč vám to nařizují.   

Do oblastí, kde je zákaz vstupu s tím, že je v oblasti munice (vojenské prostory aj.) NEVSTUPUJTE! A ještě jedna dobrá poznámka závěrem. Pokud někde uvidíte pyrotechnika (nebude se jedna o akci pro veřejnost a podobně), snažte se co nejrychleji místo opustit…

Mohlo by se vám také líbit...