Aktuálně

Žena přecházela přes tramvajové koleje na červenou, tramvaj ji usmrtila

Téměř dvě hodiny stála tramvajová doprava 24. listopadu v Ostravě. Důvodem byla tragická událost, kdy žena přecházela tramvajové koleje na červenou a v tu chvíli ji srazila tramvaj.

K události došlo na ulici Opavská v Ostravě Porubě mezi zastávkami Třebovice, OC a Třebovická. Po oznámení nehody na tísňové linky na místo ihned vyrazily posádky ZZS MSK, policisté a také dvě jednotky profesionálních hasičů – z CHS Ostrava Zábřeh a HS Ostrava Fifejdy, V 19:25 pak na místo vyrazili ještě profesionální hasiči ze stanice Poruba.

Žena ve věku přes 80 let zde měla přecházet po přechodu pro chodce přes tramvajové koleje v době, když na semaforu pro chodce svítila červená. Došlo ke střetu s projíždějící tramvají a paní utrpěla vážná zranění, kterým bohužel na místě i přes poskytnutou pomoc podlehla,“ uvedla tisková mluvčí PČR Pavla Jiroušková.

Téměř dvě hodiny kvůli této události stála tramvajová doprava. Místo tramvají jezdily náhradní autobusy. Částečně byl provoz obnoven po dvacáté hodině. Nehodou se v současné době zabývají ostravští kriminalisté společně se svými kolegy z oddělení dopravních nehod.

Mohlo by se vám také líbit...