Aktuálně Ze života složek IZS

FOTO/VIDEO: V Liberci – Doubí hořel rodinný dům

V půl šesté odpoledne v neděli, 12. listopadu, byl oznámen na tísňovou linku 150 požár rodinného domu v Liberci – Doubí. Na místo ihned vyrazily jednotky požární ochrany a policejní hlídky.

Po příjezdu hasičů na místo události bylo průzkumem zjištěno, že hoří střecha neobydleného rodinného domu v plném rozsahu. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Velitel zásahu rozhodl o nasazení tří vodních proudů „C“ a byla nasazena i výšková technika. Hasební voda na místo požářiště byla dovážena kyvadlově. Lokalizace byla oznámena zhruba v 19:45, likvidace pak zhruba o hodinu později. Přes noc na místě zůstala místní jednotka Liberec – Vesec, která dohlížena na požářiště a byla připravena zlikvidovat případná skrytá ohniska.

Video: HZS Libereckého kraje

Na místo vyrazil i vyšetřovatel příčin vzniku požárů. Příčina vzniku požáru je v šetření. Probíhá ve spolupráci hasičů a policistů.

Na místa zasahovali profesionální hasiči z CHS Liberec, Drážní hasiči Liberec a JSDH Liberce – Machnína, Vesce, Vratislavic nad Nisou, Horního Hanychova, Karlinek, Růžodolu I a z Hodkovic nad Mohelkou.

Foto: HZS Libereckého kraje a Drážní hasiči Liberec

Mohlo by se vám také líbit...