Aktuálně Ze života složek IZS

Pomohli ženě v nesnázích na dálnici D1, nyní jim přišlo krásné poděkování

Není tak časté, aby veřejnost posílala poděkování na činnost policistek a policistů. Email, který dorazil vedoucímu Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství Kraje Vysočina, potěšil nejen jeho, ale také ty, kterým bylo děkováno.

V rámci noční služby policejní hlídka tvořená policistkou prap. Bc. Kristýnou Tománkovou a nstržm. Bc. Patrikem Šváchou vykonávala dohled na dálnici D1. Krátce před 21. hodinou je operační důstojník vyslal k vozidlu, které mělo poruchu a tvořilo překážku v silničním provozu. „Na 101,6 km dálnice mi auto vypovědělo službu. Přestalo být ovladatelné a zhasla mi světla, odešlo řízení. Zůstala jsem v uzamčeném voze, po tmě v obrovském strachu o život a nešla mi stáhnout okénka ani otevřít dveře. Blokovala jsem dopravu a klaksony a brzdy pištěly,“ psala v děkovném emailu paní Marta ze Zlína.

Paní Marta proto ihned volala na tísňovou linku policie. Popsala celou situaci a operační důstojník na místo vyslal již zmíněnou hlídku Odboru cizinecké policie KŘP Kraje Vysočina. „V tento moment mi do života vstoupili dva úžasní lidé. Svými silami mi odtlačili vůz ke kraji. Naprosto profesionální přístup převálcoval ten jejich lidský. Uklidňovali mě, mluvili se mnou a zůstali až do příjezdu odtahové služby. Chci, ať víte, jaké skvělé máte lidi ve svých řadách,“ napsala řidička a uvedla registrační značku vozidla a osobní číslo policistů. „Pro mě to nejsou čísla, ale Andělé strážní. Prosím vyřiďte jim mé poděkování. I od mé rodiny. Přeji těmto mladým lidem hodně úspěchů v jejich práci. A i když mi časem z paměti vymizí jejich obličeje, jejich hrdinské chování si budu pamatovat celý život. S hlubokou úctou a vděčnosti píši tyto řádky,“ uzavírá dopis paní Marta.

Paní Marta v emailu mimo jiné ještě napsala i následující: „Jejich hrdinské chování si budu pamatovat celý život,“ a přesně tato slova strašně moc potěší. Dotyčná žena a dotyčný muž zákona byli překvapeni tímto emailem. Jejich perfektní jednání však ukazuje, že Policie České republiky opravdu pomáhá a chrání. A poděkování od ženy pak svědčí o tom, že to s Čechy není tak hrozné a umíme i poděkovat.

Foto: Policie České republiky

Mohlo by se vám také líbit...