Technika Ze života složek IZS

Během jednoho víkendu v Třinci proběhly hned dva Dny se složkami IZS a jedna hasičský soutěž

Sobota a neděle, 3. a 4. června, patřily v Třinci složkám IZS. Nejen, že probíhaly dny IZS, ale na místním stadionu proběhla i krajská soutěž v požárním sportu.

V sobotu se složky IZS sešly v půl desáté dopoledne Náměstí Svobody, kam se sjely nejen základní složky IZS, ale také Celní správa ČR a také Armáda České republiky. Na místě probíhaly statické ukázky vozidel, techniky, ale také třeba zabavených věcí ze strany Celní správy ČR nebo ukázky a edukace v rámci první pomoci. V rámci dynamických ukázek se představili policejní kynologové, byla ukázána sebeobrana, ale také ukázán společný zásah složek IZS a Celní správy u dopravní nehody s vyproštěním osob.

V neděli pak program probíhal na IVC Třinec, jehož výstavbu pomohla zrealizovat dotace z Evropské unie – to byl také jeden z důvodů pořádání právě Dnů IZS v Třinci. Malí i velcí návštěvníci si v neděli od deseti hodin dopoledne až do odpoledních hodin mohli prohlédnout zázemí hasičů, policistů a strážníků na IVC Třinec, jejich techniku, výzbroj, ale také navštívit několik stánků s prevencí, s malováním na obličej, skákací hrad nebo třeba vyzkoušet simulátor převrácení vozidla na střechu.

V rámci nedělního programu probíhaly i kulturní vystoupení a také různé soutěže, které podpořily organizace věnující se evropským dotacím. Více informací ke krajské soutěži v požárním sportu se dočtete na webových stránkách HZS Moravskoslezského kraje.

Foto: autor projektu

Mohlo by se vám také líbit...