Aktuálně Ze života složek IZS

Profesionální hasiči ze Sušice přišli o svého kolegu nstržm. Tomáše Ostádala

V pondělí, 11. prosince, hasiče HZS Plzeňského kraje zasáhla tragická zpráva. Při tragické události přišel o život profesionální hasič z hasičské stanice Sušice nstržm. Tomáše Ostádala.

Tomáš Ostádal začal u HZS Plzeňského kraje sloužit 1. ledna 2021, od začátku své kariéry sloužil na hasičské stanici v Sušici. Tomáš zemřel v pouhých pětatřiceti letech. Dále již text nprap. Bohumír Bucifal, velitele družstva směny B na HS Sušice.

„Už od začátku se mu hasičina moc líbila a stále se zdokonaloval ve všech hasičských dovednostech. Hodně ho zajímala lezecká technika, neboť byl horolezec tělem i duší. Zdolával vrcholky Alp, ale také kopečky na Šumavě, kterou měl moc rád. K lásce k přírodě jej vedli rodiče již od malička i proto, že dědeček a tatínek jsou hajnými. Sám Tomáš byl v době svého volna lesním hospodářem ve městě Rabí a každou volnou chvilku trávil v lese. Mezi kolegy měl pro svoji lásku k přírodě přezdívku „Hajnej“.  Každému, kdo potřeboval s čímkoli pomoci, vždycky ochotně pomohl. Byl to velký bojovník a takový začínající hasičský srdcař, kterých je dnes již velmi málo. To ostatně prokazoval i v SDH Rabí, kde byl členem jednotky a ve sboru,“ nprap. Bohumír Bucifal.

„Tome – Hajnej – budeš nám moc chybět, čest Tvé památce,“ dodává velitel Bucifal za všechny hasiče. Upřímnou soustrast rodině, pozůstalým a také hasičským kolegům ze Sušice i Rabí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Mohlo by se vám také líbit...