Ze života složek IZS

Velitel družstva z Uničova uspěl při závodě koloběžek v Nizozemsku

Každý z hasičů, policistů, záchranářů, zdravotníků a dalších pracovníků ze složek IZS a zdravotnictví ve svém volně dělá něco jiného. Někdo odpočívá od práce doma, někdo jiný například sportuje.

To je i příklad velitele družstva nprap. Ivana Urbana z hasičské stanice v Uničově. Muž sportuje a věnuje se jízdě na koloběžce. V rámci cyklistického svátku WinterFiets Elfstedentocht skončil nprap. Urban na krásném třetím místě. „Událost bych popsal jako takovou extrémní oslavu zimy a sportu, která je v Holandsku velice oblíbená. Startovalo se v rychlobruslařské hale v Leeuwardenu. Za doprovodu živé hudby a zpěvu jsme vyrazili na cca 207 kilometrů dlouhou trasu. Trochu jsem bloudil, takže jsem nakonec najel skoro 210 kilometrů,“ uvedl velitel družstva v tiskové zprávě HZS Olomouckého kraje.

Tento závod je pro Nizozemce velkou společenskou událostí, koná se již od roku 1909. Jezdí se na bruslích, kolech nebo koloběžkách – to záleží na počasí. Kolem trati postávají davy diváků. Závodní trasa vede jedenácti nizozemskými městy. Velitel družstva z HS Uničova se věnuje závodům i v České republice. Jezdí na silnicích, v terénu i trasy s vysokým převýšením, kdy závody mají 100 a 150 kilometrů.

Foto: zdroj HZS Olomouckého kraje

Mohlo by se vám také líbit...