Aktuálně

Při Masters of Rock došlo k násilnému trestnému činu

Ve Vizovicích v pondělí skončil festival hudby Masters of Rock. Akce z pohledu policistů i záchranářů byla poklidná, avšak opilí řidiči se na silnicích objevili i tak. Navíc došlo i k násilnému trestnému činu.

V rámci kontrol řidičů bylo zastaveno několik desítek vozidel. Celkem 19 řidičů bylo pod vlivem alkoholu a tři další pak pod vlivem drog. Třiačtyřicetiletý muž v pondělí dopoledne nadýchal 1,82 promile alkoholu v dechu. Tento muž chtěl jet do svého 250 kilometrů vzdáleného bydliště. Místo toho mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a dojde k obvinění z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy v případě dokázání viny hrozí rok odnětí svobody, zákaz řízení nebo peněžitý trest.

Záchranáři ZZS Zlínského kraje zasahovali u osmi zásahů – ve většině případů šlo o lehké úrazy dolní končetiny, poranění v oblasti obličeje nebo intoxikaci alkoholem. Záchranáři ošetřili sedm mužů a jednu ženu.

Případ pro krajské kriminalisty

V neděli 10. července došlo po sedmé ráno k útoku nožem ze strany dvaačtyřicetiletého muže vůči pětapadesátiletému muži. K útoku došlo bez předchozího konfliktu a bez žádného důvodu – pachatel se s obětí neznal. Policisté útočníka během chvíle zadrželi a začaly probíhat všechny nezbytné úkony. Bylo zjištěno, že muž je v pátrání z důvodu nenastoupení do výkonu trestu. Došlo tak posléze k eskortě do Vazební věznice v Olomouci.

Poškozeného muže převezli záchranáři do nemocnice. Kriminalisté se nyní celým případem budou zabývat a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu s trestní sazbou tři až deset let odnětí svobody.

Mohlo by se vám také líbit...