Aktuálně

Plná pohotovost na letišti v Praze z důvodu problému Airbusu A350

V pátek, 1. prosince, večer hlásila posádka letadla letícího z Vietnamu do Prahy problém s tlakem v pneumatikách. Panovala obava, že mohou být pneumatiky poškozeny, proto byla vyhlášena plná pohotovost na letišti v Praze Ruzyni.

Krom hasičů, záchranářů a policistů z letiště na místo vyrazily i další složky IZS z Prahy. ZS ASČR na místo vyslala 9 posádek RZP, 4 posádky ZDS, inspektory provozu a již zmíněné posádky z letiště, ZZS HMP na místo vyslala speciály Golem a Fénix, dvě posádky RZP, inspektora provozu, lékařskou posádku a také pohotovostního manažera. HZS Praha na místo pak vyslal hasiče z pěti stanic.

Letištní hasiči byli postupně vyjetí u letištní plochy se speciály Panther, cisternami, technickým automobilem a dalšími prostředky. Další složky IZS pak byly na seřadišti u centrální hasičské stanice letištních hasičů (hasiči mají hlavní stanici a pobočnou stanici).

Letadlo za asistence hasičů přistálo v pořádku a pohotovost na letišti se mohla zrušit. Obdobné situace jsou pravidelně cvičené a čas od času se pohotovosti na letišti v Praze vyhlašují. Naštěstí se téměř vždy nouzové události obejdou bez větších zásahů složek IZS.

Foto: ZS ASČR, HZS Praha

Mohlo by se vám také líbit...